Zweedse balletjes! Het is weer PLUNDRA bij IKEA!!! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Nienke Kort - WaarBenJij.nu Zweedse balletjes! Het is weer PLUNDRA bij IKEA!!! - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Nienke Kort - WaarBenJij.nu

Zweedse balletjes! Het is weer PLUNDRA bij IKEA!!!

Door: nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

13 Maart 2007 | Spanje, Barcelona

Holaaaaaaa
Week 4 van mijn spannende leventje hier in Barcelona. 't weer is nog steeds prima.
Vorige week 1 dagje wat regen gehad maar ach ik ben Nederland gewend dus dit was niks. haha. Vorige week nog een leuke week gehad. Op de regenachtige woensdag uit school direct met broertjes Flores en Joost naar de ierse pub geweest.
Even een drankje om 't slechte weer weg te drinken.
Any excuse is one right!?

Daarna heeft Pientje eindelijk mijn huisje gezien in mi barrio Encants (mijn wijk ´encants´)! beetje gehangen en dankbaar gebruik gemaakt van mama´s geweldige toegezonden kerstpakket!haha.( saucijzebroodjes en roze muisjes!)

Natuurlijk donderdag en vrijdag weer gewoon lessen gehad! Het werd verdacht steeds gezelliger in de klas.Wij, miss wel de meest gekke combinatie aan mensen in een klas, leken al bijna beroemd binnen de school omdat naast gelegen klassen ons continue hoorden lachen.

En ik moet ook zeggen zelf met 't bij elkaar geraapte zooitje klasgenoten kon ik het ineens prima vinden. 2 surrogaat mama´s bij gebrek aan je eigen mummy in de vorm van Jackie en Patricia. Donderdagavond zijn we dan ook met de klas wat gaan drinken en vervolgens eten in 't centrum van Barca, tapas op la Rambla! Wat een topavond! Voor de eerste keer voelde ik me helemaal thuis. Veel foto´s zijn er gemaakt die ik nogmaals nog steeds druk op de site probeer te krijgen. echt hoor.;-) Jackie kocht nog ineens rozen voor de 4 dames vanwege internationale vrouwendag die dag!Wat 'n mega lekker sfeertje hing er deze avond. Afgelopen vrijdag waren 't de laatste lessen voor beiden surrogaat mama´s. Druk Sergio (leraar)hebbende besproken ,besloten we dat we best een beetje lol konden hebben in zijn les.

Dus Jackie vloog acuut in een hoge sopraan en blèrde ineens midden in de les een celtisch hoogstandje over haar lippen.
Toen Dat(viatamese jongen) aan de beurt was, besloot hij zijn verborgen talent als chippendale uit te buiten...ging staan, knoopte zijn broek los en....showde de korte broek die hij eronder droeg!! Die kop van Sergio!!!! Echt goud waard! haha. Pien en ik scheel van 't lachen maar een paar seconden Ddaarvoor nog super bang om de frankfurter-sausage van Dat te moeten gaan aanschouwen. Die geweldige gast had goed over zijn actie nagedacht. Was echt 'n hele leuke les en dan..tijd voor weekend. El fin de semana! Na nog echt maar 1 pint of beer in weer de ierse pub met de klas namen we afscheid van Patricia die as zondag terug is gevlogen. Jackie volgt geen lessen meer maar is nog 2 weken in Barca!Dus die zien we nog!
Weer snel nog even koken en rond half elf naar David en Phillipe´s (zweed en zwitser, nu 1 week in Barca..zie vorig bericht) kamer om in te drinken. Nou' ja eigenlijk, kreeg ik les in zweeds lezen maar t idee was leuk. Uiteindelijk vertrokken richting Placa Reial..The Jamboree club. Gedanst, gedanst en nog een gedanst en kennis gemaakt met de beste versiertruuk uit Ikealand!----->doen alsof je je engeltje uitwerpt en dan maar hopen dat t meisje in kwestie je hint snapt en speelt alsof jou haak aan haar tandvlees blijft haken (charming) en zich vervolgens laat ´binnenhalen´!!!<
Ja mensen, die zweden zijn hun jagersinstinct nog niet kwijt!En ik maar denken dat de zweedse hoogstandjes niet verder kwamen dan ´boekenkast Billy´ en plastic balletjes met frietjes als lunch om vervolgens met zijn allen te rennen naar de PLUNDRA! Maar goed ik had t dus mis.
Hoe dan ook, hele leuke avond, alleen werden de pulpos (octopussen) aan t einde van de avond erg irri. Van die gasten die werelijk aan je blijven kleven.Uiteindelijk was ik om 6 uur thuis. Zaterdag wedstrijd barca-real madrid gezien met Pien,Thil(mathilde)Philippe en David.Goed genoeg voor hoge kwaliteit vermaak.
Zondag collega van mama en haar dochter gezien en een kopje koffie gedronken. Erg leuk.En na een late avond in bar Amsterdam met jawel.... 3 etten-leurenaren!!!! zat 't weekend er weer op. gisteren weer Ggewoon les.
Dezelfde leraren.muy bien! En 2 nieuwe klasgenoten.
-Michael uit duitsland en
-Dada: mevrouw-ik-heb-het-chagarijnig-zijn-hoogstpersoonlijk-uitgevonden-en-ik-wil-dat-de-hele-wereld-dood-valt´uit Frankrijk. nou´ja laat ik t zo zeggen: ze kijkt niet echt Alfred Jodocus Kwak ´ik ben vandaag zo vrolijk´-vrolijk!

En nu is 't weer dinsdag. Vrijdag komen papa en mama gezellig langs. Jeeeeeeeey! en woensdagavond nog naar een cocktailbarretje. Alle cocktails 3 euro!!! Dat gaat dus wel goedkomen.O´ja en binnenkort richting.Andorra!

MAAR MENSEN LUISTER--het is hier eigenlijk best leuk allemaal dus ik had n ideetje: hebben jullie daar... Ja jij!...niet zin om met zijn allen naar Barca te verhuizen? Want dan zou t best een beetje perfect hier worden.haha zonder jullie natuurlijk niet hè!

Terugkomen doe ik zeker!
Maar eerst nog even genieten en leren hier!

Spreek jullie snel ... :-)

xxxx Nienepien.

by the way: Ik kan post ontvangen hier!!!
HINT-HINT-HINT-

xxxx

• 13 Maart 2007 - 15:19

Annie :

ai ia ai ja ai ja ia
    wat een land heerlijk dat Spange ik denk dat ik je nooit meer zie?? zo een leuke boel, en de zon hier ook nu maar Helaas te laat ik heb een pracht van een koorts lip en een wateroog van de verkoudheid en met mij nog vele , wat enig dat je pap en mam komen ik heb ze al lang niet gezien winter tijd denk ik maar de liefde blijft maakt niks uit van daag zieken zuster gespeeld er waren 4 mensen in huis ziek op het werk of ik wilde komen was gezellig lekker thee en jus gegeven en beschuitjes ze knappen al op als ze me zien die jongens lekker dagje morgen weer wie is er 65 ik niet hoor dat zijn denk ik oude mensen hoor ik nog niet bij altijd onderweg dag hoor donna Nienke Annie

• 13 Maart 2007 - 15:51

Ingrid Luijten:

He Nien, leuk om je verhalen te lezen van wat je allemaal meemaakt daar in Barcelona!!! Klinkt allemaal wel heel gezellig hoor. Ik kom van de zomer nog een paar dagen naar Barcelona dus dat gaat goed komen. Moet je me nog maar effe de places to be laten weten!!! Liefs X Ing

• 13 Maart 2007 - 18:56

Janneke:

Joehoe!

• 14 Maart 2007 - 09:39

Richard:

Hallo Nienke net van je moeder deze link gehad en inderdaad de verhalen die je schrijft zijn erg vermakelijk. Op dit moment hebben we niet te klagen in het Nederlansche met het weer. Al 3 dagen 16graden. Laat maar komen die opwarming zou ik zeggen. Komt de zee alleen maar dichterbij en hoeven we daar voor niet meer in de file te staan. Verder proberen we de draad weer een beetje op te pakken en vooral veel werken...over twee weken skieen in Val Thorens en daar hebben we ontzettend veel zin in. Heel, heel veel plezier daar in Barca en gr aan je ouders komend weekend.

• 14 Maart 2007 - 09:39

Mama:

Zo Nien,nog 2 nachtjes slapen en dan zijn wij bij jou in het mooie Barca.Maak de bedjes maar vast op hihihihi.
    Dan laat jij ons maar eens zien van al die gladde spanjaarden en natuurlijk die Sergio willen wij ook wel eens bewonderen hahahaha.
    Bestel wel veel zon hoor dan nemen wij de korte broeken mee.
    Al jou wensen zitten al in de koffer.Tot vrijdagochtend 9 uur bij de luchthaven in Barca.
    liefs xxxxx.

• 14 Maart 2007 - 10:47

Ton Snellens:

Goeie morgen,
    Zeg,wat maak jij toch leuke dingen mee in Barca. Is die franse madame nog steeds zo chagrijnig? Dan doet ze haar land eer aan. Ik hoorde van meer mensen dat de fransen niet om mee om te gaan zeg.
    Geniet het weekend maar veel van je ouders. Laat Jo maar veel zien. Ze heeft dit echt nodig want ze heeft een paar hectische weken op ons werk achter de rug.Dan hoop ik dat zij ook weer veel kan vertellen over haar belevenissen in Spanje.
    Groetjes Teun.

• 14 Maart 2007 - 13:25

Paul Lansman:

HALLO bLONDY, IK BEN HIER BIJ JE OUWE MOEDER MIJN BROOD AAN HET ETEN, KWAM TOEVALLIG LANGS. koffie adresjes moet je warm houden! IK HOOR VAN MAMMA DAT JE HET GOED MAAKT VEEL VRIENDEN VEEL STUDIE VEEL SANGRIA VEEL SPAANS, NU NOG VEEL GELD EN EEN KNAPPE ADONIS! veel groeten van Ria en de boys houw je haaks, en denk erom dat ik niets vervelends hoor. HET MAG NU O.A WEL DE LEEFTIJD VAN EEN VOLWASSEN BLONDE STOOT!! Veel groeten Paul.

• 15 Maart 2007 - 10:10

Johan:

He Knuffeldiertje....leuk om te lezen dat je het zo lekker naar je zin hebt !!!!! Veel plezier nog en pas op voor de snagria hé...day after effect. XXX van je SalsaKoning

• 15 Maart 2007 - 12:25

Marie-louise En Mama:

Wij gaan nu even wat doen je weet wel.en jouw verfje zit al in de koffer mooi spaans rood??? Net als ons Nel hihihihi.lieve groetjes van ons.

• 20 Maart 2007 - 10:50

Mama2:

spannend

• 20 Maart 2007 - 10:54

Mama2:

hallo nienepien, wat ,n leuke verhalen, zo te lezen heb je het erg naar je zin, gelukkig! Was het ,n leuk weekend met papa en mama?
    Nou meid geniet van je tijd in Barcelona, vlekjes.

• 21 Maart 2007 - 12:57

Mama:

He meisje waar blijft je volgende verslag.
    Hoest nou met Sergio is hij nog zo vervelendios hihihi.
    Het is hier koud,sneeuw,hagel en harde wind,geef mij maar Barca,wat was het gezellig gradioso.
    En je hebt een geweldig clubje vrienden om je heen.
    Geniet ervan en maak veel lol samen.
    Allemaal de groetjes van ons Jojo.
    liefs xxxxxx mama.

• 21 Maart 2007 - 13:45

Maurice En Marielle:

Heeey Nienke,

Hoe is het in mooie spanje?! Heb je goed naar je zin? Vast wel. Is het leuk in het studentenhuis?
    Lukt het met je studie spaans of ben je meer aan het feesten? Heb je al leuke mannen gespot? Vast wel.
    Nog heeeel veeel plezier komende tijd!!!

-xxx- uit Breda

• 22 Maart 2007 - 11:05

Dhilani:

Nienniie:D
    Gelukkig gaat het zo goed daar!! Echt heel fijn elke keer weer goede verhalen te lezen..!!
    Hier gaat alles ook prima.. Op een griepepidimie na, die bijna is afgelopen en uiteraard ik hem nog heb gekrgen voor het stopte..Pff mjaa nix aan te doen!
    Verhuizen met z'n allen naar Barca.. Lijk me op zich wel cool;) Ik kom wel hoor *haha* Nee meid kom jij maar lekker terug!
    Have fun nog!!
    Kuss Daantje

• 23 Maart 2007 - 06:35

Angela:

Heeeeeeyyyy BarcaGenieter!!!!

Hoe is het allemaal met je? Met mij allemaal goed hoor.
    Ik houd je berichten allemaal bij op zijn tijd,, en hoorde van je mammie dat je het wel leuk zou vinden als ik een berichtje achter zou laten.. Nou bij deze duss...
    Ik lees dat je het geweldig naar je zin heb en dat je daar aan het genieten bent.. helemaal goed,, want het zou wat zijn he als het daar oersaai zou zijn.. hihi
    Ik moet zeggen dat we je wel missen hoor.. Weinig spontane, dubbelzinnige opmerkingen op werk. hahaha
    We hebben je kaartje ontvangen en dat was natuurlijk superleuk.

Ben benieuwd wat er de volgende keren allemaal te lezen valt;)
    Nog veel plezier daar!!

Dikke Kuss en de groeten van je collega's!!

• 23 Maart 2007 - 07:58

Floor:

Hey Nien,
    Ik ben druk aan het googelen naar tapas recepten want...jaja IK (ja je leest het goed, niet Jeroen) ga vanavond tapas maken voor Bas en Suus. je weet wel, Suus die ook op Don Quichot heeft gestudeerd! Maar gelukkig heb ik al een aantal (hopelijk) makkelijke receptjes gevonden die ik toch ook wel zou moeten kunnen maken......
    En met een glas sangria erbij smaakt toch alles goed, ha ha.
    Ik zal vanavond op je spaanse avontuur proosten!

Kus Floor

• 26 Maart 2007 - 11:00

Mama:

he vrouwke hoest nou,weer een beetje opgeknapt??????.
    Alweer een nieuwe week.
    6 weken in het mooie Barca,hopelijk is de zon alweer wat warmer geworden.
    En nu zijn de avonden ook weer lekker langer licht.
    Geniet ervan en jou volgende verhaaltje zit er vast aan te komen.
    Een hele fijne dag vandaag en de gr aan het hel zooitje.
    Liefs xxxx

• 26 Maart 2007 - 18:31

Jeroen & Floor:

Hey Nien,
    Ik weet het geen bericht is goed bericht maar ik begin toch wel weer erg nieuwsschierig te worden naar al je avonturen daar! Maak ons gek en zet er weer een verhaaltje op, hi hi!
    Gaat het verder allemaal goed daar met jou en het bruisende nachtleven van barcelona? Heb je al een knappe "Enrique Iglesias" aan de haak geslagen? Hier is het alleen maar DRUK! Een bruiloft voorbereiden en nu ook nog een verhuis is toch wel erg fanatiek gedacht van ons hoor, ha ha. Maar het komt goed, 12 mei ben jij er namelijk weer om ons te helpen met schuren en schilderen, toch????

Nou zussie tot horens hé!
    Kus Jeroen & Floor