Don Quijote stijl * - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Nienke Kort - WaarBenJij.nu Don Quijote stijl * - Reisverslag uit Barcelona, Spanje van Nienke Kort - WaarBenJij.nu

Don Quijote stijl *

Door: nienke

Blijf op de hoogte en volg Nienke

09 April 2007 | Spanje, Barcelona

En ik loop hier alleen,
in het te grote stad
ik heb eigenlijk nooit last van heimwee gehad
maar de mensen , ze slapen
De wereld gaat dicht
en dan denk ik aan Brabant
Want daar brandt nog licht

(Guus Meeuwis, Brabant)

Barcelona kruipt langzaam aan, en godzijdank uit zijn regenachtige depressie! Gisteren hadden we een heerlijke warme eerste paasdag!
Samen met Pientje en Thilly op de binnenplaats (Don Quijote stijl!!*)zitten genieten van de zon.Dit alles natuurlijk wel na een paasontbijt in stijl.
Met bijzondere dank aan mama, die zorgde dat er hier een paas-tafelkleed, paasstickertjes, paaseitjes en paaskuikentjes terecht kwamen.In de witte met altijd sfeervol tl- verlichtte kantine moest je oog wel naar onze tafel trekken.
Gekookte en gebakken eitjes, saucijzebroodjes, roze muisjes ( nee, echt niet zwanger!!)en afbakbroodjes. Je moet er toch echt zelf wat van maken hè?

Afgelopen week was 'n rustig weekje. The lovely people van ´de Burgemeester´waren idd even hier op hun tapas expeditie door de stad. Was erg leuk om hen dinsdagavond eventjes te zien.En nog bedankt voor het meeslepen van kerstpakket numero 3 namens papa en mama!
De rest van de week hebben we eigenlijk iedere avond in de IP!! gezeten.

>IP-->Mathilde vond het tijd worden om een way to hippe naam te geven aan de Ierse Pub waar wij dus altijd zitten.Philippe vetrok op woensdag richting Frankrijk om daar de paasdagen met zijn familie door te brengen. Bellen en smsen, want hij mist ons zo!
En terecht natuurlijk ;-)

Voor David loopt nog steeds een opsporingsbericht uit. Dus mocht u een verwarde zweed tegen komen neemt u dan even contact op met de altijd tot u beschikkingstaande receptionisten van Don Quijote (stijl*), tenzij zij stoned zijn of ladderzat.
(=Don Quijote stijl in 't kwadraat *) !!!In dit geval, geeft u David een kaart van Barcelona, maak geen overwachte bewegingen en wij zien hem vanzelf een keer verschijnen.
Eigenlijk moet gewoon gezegd worden dat Davids mama en zusje in Barca zijn, ze zitten in een mega huis met zwembad en waarschijnlijk zeer schone borden en glazen, garneer dit alles af met kook- en -waskunsten van moeders en dan kan ik het me prima voorstellen dat arme David even een weekendje geniet!

Dus dames onder elkaar hier. En dat is ook best een keertje lekker!

Afgelopen weekend helaas nog wel kennis mogen maken met het Plak till you drop principe. Een of andere kansloze verdwaalde teletubbie dacht dat hij sexy zou overkomen als hij me met zijn adem die stonk naar duizend garnalen zou begroeten zaterdagnacht. Niet dus.
Erg fout gedacht vriend. Ik vervolg mijn weg richting metrostation en hoor vervolgens iemand op me af rennen, als ik omkijk zie ik die bakvis vlak achter me lopen en terwijl hij langs me loopt zet meneer me behendig klem tussen hem en de muur.Dit had hij vaker gedaan. En dat is nooit een goed teken!
Mezelf ter plekke beseffend dat de idioot nog wanstaltiger eruitziet van dichtbij dan van veraf, geef ik hem een duw en zet een er een stevigere pas in.

Als hij me na 10 meter weer stil laat staan en zegt dat ik met hem mee naar huis moet gaan beginnen de alarmbellen lichtelijk te flitsen.
Deze halfgare swiffer-stofdoek moet heel snel opgenomen worden als hij denkt dat er ook maar een kans is dat ik mee ga naar die kartonnen doos van hem!

Eindelijk in de metro kom ik tot de schokkende ontdekking dat Tinkywinky himself voorin, in de metro is gestapt en rustig komt hij op me afgelopen en gaat eerst tegenover me, vervolgens naast me en enkele seconden later, half op me zitten.Ian´s taktiek toepassend en ´FUCK OFF!!!!´gillend en hem van we af duwend hoop ik op wat medewerking van andere metro-inzittenden.
Niemand doet wat!!

Als de man in kwestie mijn nek begint te zoenen, om daar vervolgens zijn etensresten achter te laten omdat het teveel moeite was om op een fanstoenlijke manier zijn mond leeg te eten die avond heb ik het gehad. Ik laat Mathilde haar telefoon overgaan en die belt me terug!
Duizend keer mijn stem verheffend en ´no´gillen helpt er niet aan mee.niemand hielp. leuk en BEHULPZAAM OOK, DIE SPANJAARDEN!!!! Uiteindelijk na een uur en menig paniekaanvallen later, ben ik gelukkig van hem afgekomen maar zeker NIET voor herhaling vatbaar!

Nu twee dagen later verbaas ik me nog steeds over de mensen in de metro en op straat. Niemand helpt je gewoon!
Muchos attentos!!!
Gracias! Waar is die brabantse warmte toch hè! :-)

In ieder geval, alles pico bello nu hier. Tegenwoordig ben ik er helemaal klaar voor. De volgende (psychiatrische) patient die me zoiets probeert, eet wat mij betreft de rest van zij leven door een rietje en mag dan zijn gezellige tl verlichtte ziekenzaal delen met de rest van de metro inzittenden! Bij voorkeur moeten ze hun eten zelf koken in de keuken van de residencia.(=Don Quijote STIJL*) :-)

Klaar voor een nieuwe week!

Tot snel allemaal.

xxxxxxxxxxxxx

en een dikke knuff voor Boef!

* DON QUIJOTE STIJL: het woord stamt af uit de prehistorie. duidt zeer (zeeééér)primitieve woonomstandigheden aan!

• 09 April 2007 - 16:04

Cootje:

e pino alles kits.
    gelukkig vermaak je je erg goed daar ben ik blij om.
    helaas mis je wel weer een mooie party!!!!
    helaas voor jou , maar niet voor mij
    met ons gaat ook alles goei
    ik zie je binnenkort wel weer , dan kom je de schade maar eens inhalen.
    wel drinkend he dat andere kan ik nie haha.

• 09 April 2007 - 17:45

Annie :

hoy die Nienke wat een rare vieze man zeg en dat er niemand helpt ook niet te geloven waren we bijna ons schrijvertje Nienke kwijt dat kan niet ,,,,,,,,,,,hier ook heerlijk paas weer fijn zo een hondje Lucky
    kan je zomaar van bos naar bos zonder dat iemand denk
    dat je de homo,s in het liesbos afgluurd dag drukke tijden staan voor onze deur Jeffrey verhuizen snik snik ,,,,,dag hoor Annie

• 10 April 2007 - 10:05

Ton Snellens:

Wel een heftige belevenis,Nien. Je relativeert het wel wat nuchter.Ik hoop dat je niet bang bent geworden want anders bederft het je verdere verblijf in Barca. Als je moeder dit leest is ze weer ongerust en beeldt zich natuurlijk weer van alles in wat er met haar kuiken kan gebeuren. Hou je taai en leer en geniet in het mooie Barcelona. Groetjes van Teun en Dion.

• 10 April 2007 - 11:40

Josie:

Nou Nien, wat een verhaal weer zeg!!!
    Kijk uit met die lastige mannen, sla ze van je af! Hopelijk heb je net zo'n lekker weer als hier, dit weekend wordt het misschien zelfs strandweer!!Joepie!
    Geniet nog maar even, want je bent zo weer terug....(= ook leuk ,maar toch...)
    xxx Josie

• 11 April 2007 - 11:33

Neles:

Heb nog geen foto's gezien met je middelvinger erop Nien ;)

Leuk om je verhaaltjes zo door te lezen meid... keep up the good work!

En ik verwacht uiteraard een snelcursus Spaans op het moment dat je ons weer komt opvrolijken in dit kleine kikkerlandje

Dikke kus

• 12 April 2007 - 14:24

Niek:

*Jeej* over een maandje ben je alweer terug!!! Wat een eng verhaal over die Spaanse glijerd in de metro... gelukkig kun jij goed van je afbijten! :) Morgen feestje bij Eelco, we zullen op je proosten! Heel vaak :D

Dikke kus!

• 13 April 2007 - 10:01

Mama:

Ja hier is ons Jo weer,ja het is vandaag een prinsessen dag,en wat een prachtige naam,bah bah het lijkt wel een vent.
    Leuk Nien de foto van papa erop.
    Hopelijk hebben jullie daar nu ook zomerse temperaturen,hier is het vandaag 25 gr en Boef ligt al te puffen op het gras,konijn speelt met de madeliefjes op het gras.Wat een geleuter allemaal he,ach ja het kletst wat.
    He Nien krijg je het weekend nog bezoek vanuit Andorra??????.
    Maak er weer een heeel gezellig weekend van met z,n allen en kijk uit voor vieze,enge gluiperds die naar vis stinken,en pak die vent met die hond vast met gekkke dingen.En gebruik je hakken.
    liefs xxxxxxxxxxxxxx.

• 13 April 2007 - 15:57

Bert En Ineke :

Hoi Nienke,
    Leuk om jouw belevenissen te volgen,
    je maakt er echt wel van alles mee.
    Dat verhaal in de metro vond ik bijna thriller-achtig, maar ik vind dat je dat wel prima gedaan hebt.
    heel veel groetjes van ons uit Breda

• 16 April 2007 - 08:50

Marijke:

Hoi Nienke,
    ik kreeg vandaag deze site door van Joke. Wat heerlijk zo een tijd in Barcelona, maar sla die idioten maar fel van je af. Het is inderdaad bezopen dat "men" niet meer helpt. Ze denken zeker dat het normaal is als je neen roept!
    Maar meid, goed gedaan en hopelijk maak je het nooit meer mee.
    Geniet van alle leuks en moois daar!
    liefs,
    Marijke