De topsport van vrouwen
Door: nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
07 Mei 2007 | Spanje, Barcelona
Zo, de officieel laatste week is ingegaan.Na een hele leuke voorlaatste week! Dat kan natuurlijk alleen maar doordat ik afgelopen dinsdagavond, in de ierse pub de halve finale Champions league kon kijken!En natuurlijk LIVERPOOL staat in de finale. wat een gepuf en een gestress was het om die wedstrijd te kijken.Vooral de afgekeurde goal van Dirk! Belachelijk maar jah! Het is ze vergeven aangezien hij de winnende penalty scoorde later! YEEEY!
Philippe begon zwaar te twijfelen aan mijn geestelijke toestand terwijl hij me observeerde tijdens de wedstrijd.Je zou denken,.. Nu pas? En ja, dat dacht ik dus zelf ook. :-)
Afgelopen vrijdag is Marsha naar Barcelona gekomen. om half 12 zou ze landen op Aeropuerta BCN dus ik ging netjes op tijd richting het vliegveld.
Ik geloof dat het geen seconde stil is geweest in de bus op weg naar het centrum.Erg gezellig. 1 tapasje gegeten aangezien ,Mars na de lange reis wel wat brandstof kon gebruiken en toen hebben we ons thuis lekker gesetteld.En of we het licht nu uit of aan deden, de balkondeuren weer open, of toch weer dicht, het was niet de reden dat we pas om 3 uur/ half 4 gingen slapen.
Over alles en nog wat bijkletsen was net even iets meer de oorzaak.´s Ochtends toch op tijd opgestaan voor topsport nr 1!! WINKELEN!Principe: Je begint vanuit de metro gelijk de eerste winkel in de lopen en zo ga je je inventaris houden totaan ver achter Las Ramblas!Kort afgewisseld door een verfrissend drankje en een bagel.Bloedje heet was het.Zonnebrillen, slippers...vooral de accesoires waren gelijk voor de bakker. Op een gegeven moment weet ik niet of mijn benen zich nog steeds bewogen omdat ik zin had om te winkelen of puur op wilskracht. Want hoor je het woord ´outlet´ben je het aan jezelf en vlag en vaderland verplicht om hem te bekijken!
Met een aantal van die leuke papieren tasjes (ja, ook dat is belangrijk heren!) flaneerden we later (zo´n 8,5 uur later!!!!!!) de metro in. Nou ja flaneerden? Misschien meer iets in de trant van strompelen, enigszins schuin hangend en schuimbekkend, maar goed...er was dan ook hard gewerkt.
Thuis was ´t de hoogste tijd om de buit te bekijken en wat te drinken.Maar bikkels als wij zijn, na een uurtje of anderhalf weer terug gereisd richting centrum om daar......toch nog even de H&M in de vluchten.:-) Eigenlijk alleen voor sokjes en mascara, maar ja...dan zie je toch nog net even wat leuks en hebben we het wereldrecord: -snel winkelen en ook nog eens slagen- verbroken!
Vervolgens was dan echt iedere normale lichaamsfunctie uitgevallen en sleepten we onszelf naar tapastentje QuQu voor wat aansterking.Heerlijk lang gegeten en nagetafeld.Voor een laatste drankje naar de IP en toen lekker ons bedje in.Al was het moeilijk om te gaan slapen als je nu eenmaal zo veel te bespreken hebt ;-)! ´N dagje topsport voor vrouwen.
Zondag stond de echte toerist in onszelf om half 10 op.Sagrade familia, parc Monjuic, de Cathedraal van BCN, en de twee huizen van Gaudi.We´ve seen it all!
Allemaal op 1 dag.afgewisseld door een bakkertje, salade´s & Starbucks.
Vooral parc Montjuic vond ik erg mooi. Bovenop 1 van de omliggende bergen van BCN.Hier is ook het olympisch dorp gevestigd, meerdere mooie parken, paleis Monjuic enz. Mocht je ooit de drang hebben om overjarig veel te lopen, dit is de plek!Wel mooi, zeker met het warme weer van die dag!
De cathedraal die ik van binnen nog niet gezien had was indrukwekkend.Alle honderden rode kaarsjes bij binnenkomst waren een prachtig gezicht.Ik heb nog een kaarsje bij het maria altaar aangestoken voor Oma, Opa en Suze. De binnentuinen, compleet met ganzen en de meer dan 30 verschillende altaren.Echt een hele mooi plek voor als je ooit in BCN bent.
De man bij de ingang had ze alleen niet alle honderd op een rijtje,moet gezegd worden. Wat zeg ik?Als hij er 3 in de goede volgorde had zou het al veel geweest zijn! Bij binnenkomst, in het huis van Onze Lieve Heer, begint deze meneer eens even flinke versiertechnieken uit zijn bijbel tevoorschijn te trekken. ´Hola chicas, que tal. Que guapa´s. wouw!´bla-bla-bla.
Kortom, dat we zulke smakelijke hapjes waren ofzo.Ik hoop ook echt dat iemand voor hem een kaarsje heeft aangestoken wat die vent kan wel wat hulp gebruiken!
Later weer tapas gegeten en eenmaal thuis alvast het een en ander van mijn inmiddels gigantische Spaanse inboedel meegeven in de koffer van Mars!Alle beetjes helpen! Na enig duw en trekwerk ging de koffer gelukkig dicht.
Maar wat heb ik me boven alles vooral rot gelachen het afgelopen weekend. Marsha heeft het uitzonderlijke talent om vreselijk droge opmerking te gaan maken op het moment dat ik 13% een berg omhoog sta loop te klimmen, vreselijk moet plassen en alleen maar cactussen om me heen zie.
Terug bij mijn appartement heb ik na het sluiten van de kloosterdeur (zo noemt mama onze eerste deur aangezien het gepiep en verontrustende kabaal dat het ding maakt bij opening je doet denken aan het openen van garftombes en derglijke) de traptreden bij dichtbij bekeken omdat ik werkelijkwaar niet nog een stap kon zetten van het lachen.
( Meneer Primer!!)
Vanacht om 3 uur is ze weer vetrokken met de taxi richting vliegveld, en zo weer naar Nederland. Erg gek dat ik bijna degene ben die heel snel weer voet gaat zetten op Nederlandse bodem.
A.s woensdag het grote examen, en dat is de laatste mijlpaal bereikt.
Que tal en Barcelona? No pasa nada, es todo bien!
Ik zal mijn zachte ´g´ weer eens opgraven en dan ben er helemaal klaar voor.
Hasta Luego, x Nienke
Bedankt Mars, voor de gezelligheid! ;-)
07 Mei 2007 - 16:16
Marielle & Mourice:
Hoi nienke wij willen je deze laatste week nog veel plezier wensen, geniet er nog even van.
gr Marielle & Mourice -
08 Mei 2007 - 07:13
Ton Snellens:
Nou Nien, dat was leuk, de visite uit nederland.Volgens je moeder had zij er ook veel zin in.
De laatste cweek alweer. Wat vliegt de tijd voorbij. Volgens mij heb jij wel genoten van jou verblijf in Barca. Wij hebben weer genoten van jouw verslagen. Er is heel wat gebeurdt in die korte tijd. Voor je moeder is het weer lang genoeg geweest en wordt het tijd dat het kuiken weer terug op het nest komt. Geniet van je laatste week en een goede reis terug.
Teun. -
08 Mei 2007 - 10:38
Josie:
Gezellig hoor Nien, zo'n weekendje shoppen met Mars! Zou er bijna jaloers op worden haha! Geniet nog even van die laatste week, voordat je weer naar het natte holland komt. Misschien moet je dat warme weer ff mee terugbrengen......Bij de OPEN alles goed! Zal blij zijn als jij - als andere die-hard- er ook weer bent! Heb een hele goeie klik met Karin, leuke meid is dat! Tot snel en een dikke kus! Josie -
08 Mei 2007 - 15:36
Jan:
joepie! nog ffies en dan kunnen wij onze new and improved nienepien weer verwelkomen in ons nu zo gebrekkige 3tal!
muchos plezieros nog deze ultimas daagjes!
beso muy grande!!!! -
10 Mei 2007 - 11:58
Mama:
En hier op dit weer leuke verhaal toch nog even reageren.
Jullie hebben samen jij en Mars een geweldig leuk weekend gehad ,en elke minuut benut,van shoppen,tapa,s,de kroeg in,en zoveel bij gekletst dat de kaken er zeer van doen hihihi.En de voetjes waren toe aan een bruisend badje.
Woensdag je examen gedaan en zo ik je sms lees,is het je redelijk goed af gegaan,en nu duimen voor vrijdag,laat dat wel even horen als er iets bekend is.
Geniet van de laatste dagen helaas is het bijna Barca gevoel voorbij snik,snik.
Maar een berg herrineringen neem je mee en een geweldige ervaring die nieumand jou af pakt.
Zo en nu ga ik weer gauw klussen op zolder,zodat jou kamer straks weer spik en span is.
Veel liefs xxxxx mama.